«Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων»
Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ 2011 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΗΣ , ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!!!!













Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΡΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΤΕΧΟΥΝ!!!!!!

                       Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΕΟΝ!!!!!!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ??? ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ...

ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ 1-1-2011 ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!!!! 

Καταιγίδα κατασχέσεων για χιλιάδες πρώτες κατοικίες !

«Δεν χάνεται η πρώτη κατοικία», λένε, να έρθει να μου το πει η ίδια η υπουργός ότι δεν χάνεται η πρώτη κατοικία. Δεν χάνεται αφού πληρώσεις το 85%». Θ. Θανόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Δανειοληπτών
ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ 2011 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
  
Ότι έρχεται «καταιγίδα» κατασχέσεων για χιλιάδες πρώτες κατοικίες καταγγέλλουν, μιλώντας στην “PRESS Time” εκπρόσωποι των δανειοληπτών και φορείς καταναλωτικών ενώσεων. Οι ίδιοι λένε πως από τις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στη συντριπτική πλειοψηφία, πρώτης κατοικίας. Αυτό, θα είναι και η χαριστική βολή…
Οι δανειολήπτες, όπως καταγγέλλουν, προσκρούουν στην απροθυμία των τραπεζών να ανταποκριθούν στις προτάσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού. Κι αυτό γιατί, όπως λένε, με δεδομένο ότι το «πάγωμα» των πλειστηριασμών λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ήδη έχουν αρχίσει να κοινοποιούν προγράμματα πλειστηριασμών για τις πρώτες μέρες του 2011, μέχρι και το Μάρτιο. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα και δεν υπάρξει νέα κυβερνητική παρέμβαση (υπενθυμίζουμε ότι το «πάγωμα» των πλειστηριασμών έγινε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης) τότε δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη. Και η χώρα μας θα βιώσει φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε στις ΗΠΑ με μια νέα τάξη αστέγων- ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους και δεν έχουν τώρα που να μείνουν. Τον εφιάλτη αυτό περιγράφει στην PRESS Time” o πρόεδρος της Συλλόγου Προστασίας Δανειοληπτών, Θεόδωρος Θανόπουλος.
«Έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό το 1.5 εκατομμύρια μέλη», λέει ο κ. Θανόπουλος στην “PRESS Time”. «Έχουμε 152 συλλόγους σε όλη την επικράτεια. Ελέγχουμε όλο το τραπεζικό και πολιτικό χώρο της Ελλάδας. Το λέω πολιτικό για να το καταλάβουνε οι κύριοι, ότι δεν θα τους περάσει κάθε απερίσκεπτη ενέργεια που κάνουν εις βάρος μας. Θα την πληρώσουν πολύ ακριβά οι πολιτικοί μας. Ήρθε η ώρα επιτέλους ο κόσμος να ξυπνήσει, δεν αντέχει άλλο.
  
Τα μέλη σας σε τι κατάσταση βρίσκονται;
Τα περισσότερα σε τραγική κατάσταση. Ένα 80% των μελών μας, είναι άρρωστοι, τους αρρώστησαν, τους πεθάνανε. Πολλοί μου έρχονται από το ψυχιατρείο τους παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο οι τράπεζες και τους εκβιάζουν. Θα σου κάνω εκείνο θα σου πάρω εκείνο. Εν τω μεταξύ πολλές τράπεζες είναι τόσο πολύ αγενείς που κανένας δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά και τέτοιο ήθος. Παίρνουν γέρους ανθρώπους και τους λένε, πόσο θα κάτσεις στο σπίτι σου; Θα στο πάρουμε, ο γιός σου χρωστάει, η κόρη σου κλπ. Παίρνουνε μικρά παιδάκια και τα απειλούν. Δηλαδή, ο κόσμος ζει έναν εφιάλτη με τις τράπεζες. Οι τράπεζες είναι ο φόβος και ο τρόμος των δανειοληπτών. Και έγινε μία ρύθμιση των δανείων η οποία για μένα είναι μαϊμού. Δηλαδή, ένα κακόγουστο στημένο έγγραφο. Έτσι θα το έλεγα και όχι ρύθμιση. Διότι την έκαναν με συμβουλάτορες ποιους; τους καταναλωτές. Που ξέρουν οι καταναλωτές; Εδώ ασχολείται το γραφείο που κρατάει σε όλη την επικράτεια τους δανειολήπτες και μας εξαιρέσανε να μην μπορούμε να κάνουμε αιτήσεις εμείς. Ποιοι θα μας εξαιρέσουνε; Εγώ τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια και αφού τους ανέχεται το υπουργείο να τους… φάει το υπουργείο. Η Γενική Γραμματεία του καταναλωτή έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο σύλλογο και στον κόσμο στέλνει τους δανειολήπτες σε άσχετους ανθρώπους να τους ρυθμίσουν τα δάνεια και θα’ χουμε μεγάλα δράματα από αρχές του έτους. Θα γίνει ο χαμός. Μία τράπεζα μόνο έχει στα χέρια της ετοιμάσει 1.130 πλειστηριασμούς. Σκεφτείτε όλοι οι άλλοι. Δηλαδή, θα βάλουμε ταμπέλα η Ελλάς πωλείται; Αυτό που δεν κάναμε μέχρι τώρα θα το κάνουμε τώρα;

Αναφέρεστε και στις πρώτες κατοικίες;
Κοιτάξτε, η πρώτη κατοικία ήταν ένα τρικ, ένα μεγάλο ψέμα και από τις πρώτες μέρες του νέου έτους αρχίζουν οι κατασχέσεις. Ψέμα της Γ.Γ του καταναλωτή και της υπουργού. «Δεν χάνεται η πρώτη κατοικία», λένε, να έρθει να μου το πει η ίδια η υπουργός ότι δεν χάνεται η πρώτη κατοικία. Δεν χάνεται αφού πληρώσεις το 85%. Δηλαδή, αν πληρώσω το σπίτι μου δύο φορές δεν το χάνω, το ξέρω. Δεν ρίχνω ευθύνη στην υπουργό διότι ξέρω πολύ καλά ότι την παραπλάνησαν. Είχε καλές προθέσεις η υπουργός της είχα μιλήσει εγώ, πριν τις εκλογές. Και μετά άλλαξαν όλα, για να φάνε οι δικηγόροι χρήματα και να γίνουν οι δανειολήπτες από φτωχοί… φτωχότεροι. Αυτό έκαναν. Η ρύθμιση αυτή είναι η πιο γελοία που έχει γίνει στα χρονικά. Ασχολούμαι από το 1996 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς. Μόνο, 24 φορές μπήκα στην εντατική από την υπερένταση να γλιτώσω ανθρώπους, να μην χάσουν τις περιουσίες τους και μόνο τις μέρες αυτές έλειψα. Ποτέ καμία άλλη μέρα. Συνέχεια από το πρωί στις 9 μέχρι στις 3, ο σύλλογος δουλεύει σκληρά και βοηθάει τους δανειολήπτες. Το καλό που έχουμε είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα. Αυτό γιατί δεν στάθηκα εγώ στην τσέπη του δανειολήπτη. Τον δανειολήπτη τον κοιτάω στα μάτια όχι στην τσέπη.

Με την κατάσταση να επιδεινώνεται, να υποθέσουμε τον τελευταίο καιρό αυξάνονται αρκετά οι εγγραφές στον σύλλογό σας;
Οι εγγραφές όντως έχουν αυξηθεί κατά πολύ την τελευταία περίοδο τι να το κάνω όμως; Αφού, βλέπουμε την δυστυχία ζωγραφισμένη στο κόσμο. Έρχονται άνθρωποι εδώ γράφονται και δεν έχουν να πληρώσουν 60 ευρώ που είναι η εγγραφή. Πολύ από αυτούς να σου πω την αλήθεια, ζητάνε αν είναι δυνατόν να τους βοηθήσουμε να φύγουν να πάρουν ένα εισιτήριο να πάνε σπίτι τους. Μέχρι εκεί έχουμε φτάσει. Έχουμε αυτοκτονίες κάθε μέρα, έχουν χωρίσει ανδρόγυνα, έχει γίνει χαμός. Δεν το έχουν πιάσει οι πολιτικοί μας σωστά το θέμα. Η Ελλάδα δεν είναι να λέμε ψέματα και να τρέχουμε και να λέμε ποιος έκλεψε τα περισσότερα, με αυτό δηλαδή που ασχολούνται. Να δουν το λαό που υποφέρει γιατί ο λαός τους ψήφισε. Δεν βγάζει μια χούφτα τραπεζίτες την κυβέρνηση, εμείς τη βγάζουμε την κυβέρνηση. Θα σκεφτούμε πάρα πολύ, αν η κυβέρνηση αυτή θα ξαναδεί ψήφο από τους δανειολήπτες. Διότι εμείς κατεβαίνουμε συσπειρωμένοι πάντα γατί είμαστε τα σήματα. Διότι όπως θα γνωρίζεται του αδικημένου η οργή δεν έχει όρια. Είμαστε αδικημένοι διότι μας έμπλεξαν σε ένα χορό, όπου ποιος ήξερε τα παλιά χρόνια ότι έδιναν δάνεια για εκδρομές για τον ολυμπιακό για καλοκαίρι για το ένα και για το άλλο; Στρίμωξαν τον κόσμο με τα διάφορα ψέματα οι τράπεζες και τον παρασύρανε. Μάλιστα πήραν δάνεια τα οποία ήξεραν εκ των προτέρων οι τράπεζες ότι δεν θα πληρωθούνε. Αυτό διότι έχουν εκεί μία φυλλάδα μία αλητεία, που λέγεται «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» και έχει καταγράψει το 90% των Ελλήνων.

Τι ακριβώς κάνει ο «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» δηλαδή πρακτικά;
Ο «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Κατάφερε με την ανοησία των προηγούμενων και σημερινών κυβερνόντων να μας καταστρέψει. Όπως είπε και ο κ. Παπανδρέου «έξω», ότι είμαστε κακόπιστοι είχε βάση που το είπε. Γιατί είχε τον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» από πίσω. Ωστόσο, δεν ξέρει ότι όταν λες την λέξη κακόπιστοι οι εταίροι μας δεν πρόκειται να μας δώσουν ποτέ εμπιστοσύνη και γι’ αυτό έκαναν και κάνουν ότι γίνεται μέχρι σήμερα. Ο «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» είναι ξενόφερτος, έχει πολλά χρόνια που βασανίζει τον ελληνικό λαό. Έχει κλείσει το 90% των επιχειρήσεων. Να ξέρετε ότι επιχείρηση έχει κλείσει, είναι εξαιτίας του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ».
Να σας πω ένα παράδειγμα, το οποίο οι ηλίθιοι εκεί κοινοβουλευτικοί μας όλων των χρωμάτων, δεν μπορούν να το καταλάβουν. Οι έμποροι δουλεύουν με πολλές επιταγές, άλλος έχει εκατό στον αέρα 50, 30, 10 κλπ. Δίνει ας πούμε 100 επιταγές. Εάν του φύγει μία επιταγή από αυτές αμέσως παίρνουν και του κλείνουν τις τράπεζες, του κλείνουν τα πάντα. Εν τω μεταξύ έτσι αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε να πληρώσει τις υπόλοιπες. Άρα, όχι μόνο δεν προσφέρει ο «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» καταστρέφει τον κόσμο.

«Χυδαία η συμπεριφορά των εισπρακτικών»
Όσον αφορά τις εισπρακτικές εταιρίες τι έχετε να πείτε;
Είναι ό,τι χειρότερο, να πάνε σπίτι τους, να μην ασχολούνται με εμάς. Πώς είναι νόμιμοι την στιγμή που εμείς κάνουμε σύμβαση με μια τράπεζα και υπογράφουμε με αυτούς ότι χρωστάμε και δίνουν τα προσωπικά μας δεδομένα στον κάθε έναν και να μας ελέγχει και να εκβιάζει τα παιδιά μας και το σπίτι μας; Είναι παράνομο 100%. Έχουμε κάνει πολλές προσφυγές χρόνια τώρα, όμως δυστυχώς, καμία κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τους «φρενάρουν». Η συμπεριφορά τους είναι χυδαία. Ο άλλος δεν έχει παπούτσια να φορέσει και κάθεται κάποιος σε μια καρέκλα και τον βρίζει και τον εκβιάζει. Ο κόσμος νομίζω είναι μαζοχιστής γιατί τους λέω. Αλλάξτε τα τηλέφωνα. Κάντε τα απόρρητα ειδάλλως θα σε πάρει και θα πάει και φυλακή. Που το βρήκε το τηλέφωνο; Είναι 2η αυτή ποινική δίωξη. Επίσης, να μη φοβούνται αυτούς που λένε ότι καταγράφεται η συνομιλία. Αυτό είναι αλητεία εκείνου που το λέει. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να καταγράψει, εν αγνοία μας την συνομιλία που κάνουμε. Δεν ρωτάνε αν θέλουμε να καταγραφεί, λένε, καταγράφεται. Εσύ θα καταγράψεις εμένα; Εγώ τους λέω όχι. Και εκεί τους λέω μια βαριά κουβέντα εσύ είσαι τέτοια γράψε πρώτα αυτό και μετά όλα τα άλλα.

Πώς συμβουλεύετε τους πολίτες να αντιδρούν όταν τους παίρνουν τηλέφωνο από τις εισπρακτικές εταιρίες;
Τίποτα. Να τους βρίζουν με τα χειρότερα λόγια. Με τα χειρότερα λόγια και να τους λένε να μην τους ξαναπάρουν τηλέφωνο. Είναι παράνομο. Αν τυχόν θέλουν να τους μιλήσουν πρώτα οι πολίτες θα τους ρωτούν τα στοιχεία τους όνομα τηλέφωνο και εκ μέρους ποιάς εταιρίας ή τράπεζας παίρνουν τηλέφωνο. Αν πουν δικηγορικά γραφεία μην τρομάζει ο κόσμος εκείνοι δήθεν τα έχουν βαφτίσει δικηγορικά γραφεία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΟΙΖΩ
«Θα έχουμε ντόμινο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα»
αίτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ είναι η αναστολή των πλειστηριασμών για ένα ακόμα έτος, έως τον Δεκέμβριο 2011.
«Η ΕΚΠΟΙΖΩ διαπιστώνει ότι καθημερινά διογκώνεται ο αριθμός των υπερχρεωμένων καταναλωτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες», λέει η πρόεδρός της, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, η οποία τονίζει ότι είναι πολλοί αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, το επόμενο διάστημα. «Η συμβουλευτική γραμμή (210 3304444 begin_of_the_skype_highlighting              210 3304444      end_of_the_skype_highlighting) που λειτουργεί στην ΕΚΠΟΙΖΩ καθημερινά από τον Μάρτιο έχει δεχθεί περί τις 50.000 κλήσεις καταναλωτών που ζητούν να ενημερωθούν για τη ρύθμιση των οφειλών τους, αλλά και να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη, πιεστική και προσβλητική συμπεριφορά των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών.

-Πόσα είναι τα σπίτια που κινδυνεύουν σε πρώτη φάση και πότε κρίνετε ότι θα αρχίσουν αυτοί οι πλειστηριασμοί;
Δεκάδες χιλιάδες ακινήτων κινδυνεύουν να βγουν σε πλειστηριασμό, δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονται στις προτάσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού που αποστέλλουμε, σύμφωνα με τον νόμο 3869/2010, ώστε να ρυθμιστούν οι οφειλές των καταναλωτών εξώδικα. Εξάλλου, αν και έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί μέχρι 31/12/2010 για ποσά μέχρι 200.000€ και για την πρώτη κατοικία μέχρι 3/2/2011, ορισμένες τράπεζες κοινοποιούν διαταγές πληρωμής και πρόγραμμα πλειστηριασμού για Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο 2011 ακόμα και για την πρώτη κατοικία.

-Πώς έχετε σκοπό να αντιμετωπίσετε το μείζον αυτό πρόβλημα;
Είναι επιτακτική ανάγκη να παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών. Φοβούμαστε ότι αναμένεται ντόμινο αν δεν ληφθούν έγκαιρα προστατευτικά μέτρα για τους οφειλέτες. Συνεπώς, αίτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ είναι η αναστολή των πλειστηριασμών για ένα ακόμα έτος, έως τον Δεκέμβριο 2011.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ θα εντείνει τον αγώνα της ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και καλεί:
  • Την Πολιτεία -όλα τα πολιτικά κόμματα- να παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2011
  • Τις τράπεζες να αφουγκραστούν επιτέλους την κοινωνική διάσταση του φαινομένου της υπερχρέωσης.

-Έχει καταλυθεί η νομική προστασία των δανειοληπτών για την πρώτη κατοικία;
Ευελπιστούμε ότι θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία για το διάστημα από τη λήξη της αναστολής μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης στα Ειρηνοδικεία και την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών στα δύο επόμενα στάδια - του δικαστικού συμβιβασμού και της εκδίκασης της αίτησης από το δικαστήριο.

-Τι πρέπει να κάνουν όσοι απειλούνται με κατάσχεση της κατοικίας τους;
Να απευθύνονται σε κάποιον από τους φορείς διαμεσολάβησης όπως η ΕΚΠΟΙΖΩ, να ενημερώνονται καταρχήν και να αποστέλλουν στις τράπεζες πρόταση εξώδικου συμβιβασμού. Εάν η πρόταση απορριφθεί, μπορούν να αξιοποιήσουν τον νόμο και να καταθέσουν αίτηση στο δικαστήριο ώστε με δικαστική απόφαση να ρυθμιστούν οι δόσεις των δανείων τους ή και να απαλλαγούν από τμήμα των οφειλών τους σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου.

 -Δώστε μας τον αριθμό των εγγεγραμμένων υπερχρεωμένων νοικοκυριών στον οργανισμό σας, αλλά και τον αριθμό του συνόλου των νοικοκυριών που εκτιμάτε εσείς (δηλαδή, πέραν των εγγεγραμμένων).
Μέχρι σήμερα η ΕΚΠΟΙΖΩ, τρεις σχεδόν μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου για τη ρύθμιση χρεών των νοικοκυριών, έχει ανοίξει 1.298 νέους φακέλους για υπαγωγή στον νόμο, ενώ χιλιάδες είναι οι υποθέσεις καταναλωτών που απευθύνθηκαν στην ΕΚΠΟΙΖΩ προτού ισχύσει ο νόμος και περιμένουν να πάρουν τη σειρά τους. Καθημερινά ανοίγονται περίπου 20-30 νέοι φάκελοι, ενώ έχουν προγραμματιστεί ραντεβού στα γραφεία της ΕΚΠΟΙΖΩ μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.
Μέχρι σήμερα έχουν σταλεί από την ΕΚΠΟΙΖΩ Αθήνας και Θεσ/νίκης 390 αιτήσεις εξώδικου διακανονισμού για τα μέλη μας. Ωστόσο, έχουμε λάβει ελάχιστες απαντήσεις από τις τράπεζες και δεν διακρίνουμε προθυμία να επιλυθούν οι υποθέσεις τους εξώδικα, αν και σε πολλές περιπτώσεις οι προτάσεις μας είναι επωφελείς γι’ αυτές. Αντίθετα, μας απαντούν με διαταγές πληρωμής, κατασχετήρια, εγγραφή στην Τειρεσία Α.Ε. κ.ά., και βεβαίως συνεχίζεται και εντείνεται ο πόλεμος των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες με παράνομες και αθέμιτες μεθόδους βομβαρδίζουν καθημερινά τους οφειλέτες για να καταβάλουν τις οφειλές τους.
Τέλος, οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχονται τα κέντρα τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης για το ίδιο θέμα ξεπερνούν τις 300 καθημερινά. Eκτιμούμε ότι ο αριθμός των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες και αυξάνεται με απρόβλεπτους ρυθμούς. Οι στρατιές των ανέργων που προστίθενται καθημερινά, οι μειώσεις μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι που επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και η ακρίβεια των προϊόντων και υπηρεσιών που καλά κρατεί στην Ελλάδα συνθέτουν την ανθρωπογεωγραφία της υπερχρέωσης και έχουν ως αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο του Έλληνα καταναλωτή. Οι δε συνέπειες από την κατάσταση αυτή είναι οδυνηρές για την ελληνική οικογένεια και έχουν προεκτάσεις όχι μόνο οικονομικές, αλλά και κοινωνικές και ψυχολογικές με κίνδυνο διάρρηξης του κοινωνικού ιστού.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ, πάντα στο πλευρό του καταναλωτή, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση των χρεών και να βρουν λύση χιλιάδες οφειλέτες που σήμερα είναι εγκλωβισμένοι.
ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ 1-1-2011 ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!!!! 

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ - ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ

                                                              ΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

O μπογιοπουλος στην εκπομπη χατζηνικολαου στο αλτερ!

Φυλλάδιο ΣΠΙΘΑ ! ! ! Διαδώστε το!! Τυπώστε το σε ασπρόμαυρο εκτυπωτή! Δώστε το σε 10 φίλους που δεν έχουν Internet. Κολλήστε το παντού. Βοηθήστε τον αγώνα!

Φυλλάδιο!

Διαδώστε το!! Τυπώστε το σε ασπρόμαυρο εκτυπωτή! Δώστε το σε 10 φίλους που δεν έχουν Internet. Κολλήστε το παντού. Βοηθήστε τον αγώνα!

Daniel Cohn-Bendit (ελληνικοί υπότιτλοι)

ΟΣΑ ΔΕ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!!

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ! ! !

H ΤΡΕΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ TON ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" MEGA !!!


H ΤΡΕΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ TON ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ"  MEGA !!!

ΑΠΑΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Goldman Sachs κρίση και Παπανδρέου

Η απάτη για την χρεωκοπία της Ελλάδας ???

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πυξ Λαξ - Κάποτε θα 'ρθουν

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος

Άλλες ερμηνείες:
Γιάννης Κότσιρας
Πυξ Λαξ


Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν
και πώς σε θένε

Έχε το νου σου στο παιδί,
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε

Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί,
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν

Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί,
θα σε πουλήσουν

Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα

Πιέρ Λοράν: Χρειάζεται στην Ευρώπη μια εναλλακτική φωνή κατά της λιτότητας

Πιέρ Λοράν: Χρειάζεται στην Ευρώπη μια εναλλακτική φωνή κατά της λιτότητας
Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΤΣΕΡΕΖΟΛΕ

Επίσκεψη - αστραπή στην Αθήνα πραγματοποίησε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΓ, Πιέρ Λοράν για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Με την ευκαιρία αυτή μίλησε στην Κ.Α. για το πόσο άλλαξε την πολιτική πραγματικότητα στη Γαλλία το κίνημα κατά των μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο συνέδριό του, τον Δεκέμβριο, πρέπει να αναλάβει μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία για να ακουστεί μια κοινή, εναλλακτική φωνή στην Ευρώπη κατά της λιτότητας.

* Τι άλλαξε το κίνημα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης τις τελευταίες αυτές εβδομάδες στη Γαλλία;
Το κίνημα έγινε η αφετηρία μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής περιόδου στη Γαλλία γιατί έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική ήττα του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πίστευε ότι θα κατάφερνε, με τις εξηγήσεις και μετά μέσα από τη Βουλή, να αποθαρρύνει τη λαϊκή κινητοποίηση. Όμως, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Η λαϊκή κινητοποίηση αυξανόταν βδομάδα με βδομάδα. Σήμερα βρίσκεται σε μια πιο δύσκολη φάση γιατί η βουλή ψήφισε τον νόμο και τα συνδικάτα ζητούν από τον πρόεδρο να μην τον επικυρώσει. Παρά όμως αυτή την προσπάθεια επιβολής του Σαρκοζί μέσα από τη Βουλή, η αντιπολίτευση στη μεταρρύθμιση συνεχίζει. Όλες οι μαζικές κινητοποιήσεις και όλες οι δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν. Ο Νικολά Σαρκοζί δεν κατάφερε να επιβάλλει πολιτικά τη μεταρρύθμισή του - την επιβάλλει νόμιμα, μέσω της νομοθετικής οδού αλλά πολιτικά δεν κέρδισε τη μάχη...

* Ποιες άλλες μορφές μπορεί να λάβει αυτή η δυσαρέσκεια, που αποτύπωσε το κίνημα;
Είναι δύσκολο να πει κανείς. Οι μορφές δράσης που μπορεί να λάβει τώρα το κίνημα, είναι ποικίλες, πόσο μάλλον που η τελευταία δράση έλαβε χώρα μόλις το Σάββατο, είναι ποικίλες... Θα παρατηρηθεί μάλλον μια εξέλιξη των δράσεων και των στόχων της κινητοποίησης, ίσως μια διεύρυνση προς νέα θέματα, όπως αυτό της απασχόλησης και των μισθών. Η άλλη πτυχή έχει να κάνει με την πυροδότηση μιας ευρύτερης πολιτικής συζήτησης σχετικά με την εναλλακτική λύση έναντι του Νικολά Σαρκοζί και της κυβέρνησής του. Εισερχόμαστε σε μια φάση που θα διαρκέσει ως το 2012 και όπου θα τεθεί το θέμα της ήττας στις κάλπες του Σαρκοζί και της Δεξιάς και της οικοδόμησης μιας αριστερής εναλλακτικής λύσης. Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ήττα του Σαρκοζί γίνεται αξιόπιστη...

* Μέσα σε αυτό το κλίμα που περιγράφετε, ποια μπορεί να είναι η στρατηγική του Αριστερού Μετώπου;
Το Αριστερό Μέτωπο, που ήταν εξαιρετικά παρόν στην κοινωνική κινητοποίηση, ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση σχετικά με το κοινό πρόγραμμα που πιστεύει ότι μπορεί να προωθήσει ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, προκειμένου να καθορίσει το πρόγραμμα που μια Αριστερά, η οποία θα αξίζει να φέρει αυτό το όνομα, θα πρέπει να στηρίξει στις εκλογές του 2012. Στο θέμα των συντάξεων, είδαμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συμφωνούν με τους στόχους του Αριστερού Μετώπου και των συνδικάτων υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των ψηφοφόρων του. Έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να διευρύνουμε τις προοπτικές της συσπείρωσης στα αριστερά στη βάση των στόχων της κοινωνικής μεταρρύθμισης...

* Αυτό είναι το στοίχημα άλλωστε...
Και βέβαια είναι στοίχημα γιατί η συζήτηση αυτή για την εναλλακτική λύση κάθε άλλο παρά έχει λήξει στην αριστερά. Έχουμε ένα Σοσιαλιστικό κόμμα που στήριξε το κοινωνικό κίνημα αλλά που διστάζει, σε επίπεδο προτάσεων, να στραφεί πραγματικά κατά των πηγών της κρίσης...

* Υπάρχει η αίσθηση ότι οι σοσιαλιστές αποφεύγουν αυτή τη συζήτηση...
Ακούστε, δεν εξαφανίστηκαν, υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους, διεκδικώντας μια πρόταση που υπολειπόταν όσων διεκδικούσαν πολλοί διαδηλωτές και πολλοί απεργοί. Το θέμα είναι λοιπόν να δούμε αν με το Αριστερό Μέτωπο είμαστε ικανοί να ανταποκριθούμε στις λαϊκές προσδοκίες και να τις μεταφέρουμε σε πολιτικό πεδίο. Αυτή είναι πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τους ερχόμενους μήνες. Δεν είναι κάτι το απίθανο γιατί η κοινωνική κινητοποίηση ανέβασε το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης και η πολιτική κρίση του σαρκοζικού καθεστώτος στρέφει τον κόσμο προς την αναζήτηση μιας πολιτικής εναλλακτικής λύσης. Αλλά έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη συζήτηση και θέλουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων στα αριστερά για να μπορέσουμε να κερδίσουμε σε αυτή τη συζήτηση.

* Αυτή η τόσο επιτυχημένη κινητοποίηση στη Γαλλία, θεωρείτε ότι είναι "εξαγώγιμη" σε άλλες χώρες; Με άλλα λόγια ποιες θα ήσαν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη παρεμφερών κινημάτων και αλλού;
Δεν πιστεύω στην "εξαγωγιμότητα" των κινημάτων, ανεξαρτήτως φύσεως. Αλλά το σίγουρο είναι ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί παρατηρούν ο ένας τον άλλον. Πολλοί παρατηρούσαν τι συνέβαινε στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό και πολλοί Έλληνες ή άλλοι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονταν για τις εξελίξεις στη Γαλλία. Πρέπει να πω ότι στη Γαλλία είχαν συγκεντρωθεί οι προϋποθέσεις για τις εξελίξεις αυτές. Ένα από τα βασικά λοιπόν στοιχεία ήταν η ενότητα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων. Και αυτό ήταν ένας πολύ ισχυρός παράγοντας. Και μετά, είχαμε και μια ιδεολογική και πολιτική μάχη που έρχεται από πολύ μακριά και που δόθηκε την περίοδο του δημοψηφίσματος κατά της συνταγματικής ευρωσυνθήκης, το 2005, που δόθηκε την εποχή που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση - είχαμε ήδη τότε μεγάλες διαδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα "την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι μισθωτοί"-. Πρόκειται λοιπόν για ένα κίνημα που δεν είναι χθεσινό. Πιστεύω λοιπόν ότι το κίνημα αυτό μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε τις συγκλίσεις και την αλληλεγγύη στην Ευρώπη, για την ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων που προσπαθούν, σήμερα, να αναπτυχθούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ισπανία, στην Ιταλία, κ.ά., κατά των πολιτικών λιτότητας.

* Στο πλαίσιο πράγματι αυτών των γενικευμένων πολιτικών λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς;
Νομίζω ότι πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση των πολιτικών συγκλίσεων σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις έναντι των πολιτικών λιτότητας. Πρέπει να ακουστεί μια εναλλακτική φωνή στην Ευρώπη, όχι μόνο στις χώρες μας ξεχωριστά, μέσα από τις προσπάθειές μας, μια φωνή κατά των πολιτικών λιτότητας. Και αν αυτή η φωνή ακουστεί, θα ενισχύσει τους αγώνες που αναπτύσσονται στις χώρες ξεχωριστά. Ελπίζω ότι το συνέδριο του ΚΕΑ τον Δεκέμβριο θα είναι ευκαιρία ανάληψης μιας μεγάλης κοινής πολιτικής πρωτοβουλίας προς την κατεύθυνση αυτή.

* Το ΚΕΑ δηλαδή να επεξεργαστεί ένα ειδικό πρόγραμμα για την προώθηση προτάσεων...
Ναι, χρειάζονται προτάσεις κατά της κρίσης, κατά του βαρύνοντος ρόλου των χρηματοπιστωτικών αγορών, των οίκων αξιολόγησης, που επιβάλλουν τις απόψεις στις χώρες. Χρειάζονται προτάσεις για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών και κατά των πολιτικών ιδιωτικοποίησης...

* Κατά του Συμφώνου Σταθερότητας...
Πρέπει να εγκαταλειφθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και να προσανατολιστούμε προς ένα Κοινωνικό Σύμφωνο Απασχόλησης, κατά της εργασιακής ανασφάλειας. Ένα Σύμφωνο Κοινωνικής και Δημόσιας Ανάπτυξης κατά του σημερινού Συμφώνου Λιτότητας...

ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ....

ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΘΥΜΟ" ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!

To YouTube έχει απαγορεύσει το embedding σε αυτό το βίντεο...
http://www.youtube.com/watch?v=DBDR-Yf7Xhw

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Δούρειος Ίππος ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ

Δούρειος Ίππος ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ
του Μίκη Θεοδωράκη

Η πρόσφατη οικονομική κρίση δεν οφείλεται σε εσωτερικά αίτια αλλά είναι αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνωμοσίας (ΗΠΑ, Ευρώπη) με στόχο την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και την διάλυση του κοινωνικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας. Είχαν προηγηθεί προσπάθειες -κατευθυνόμενες προφανώς από τα ίδια διεθνή κέντρα- για την εξάλειψη της ιστορικής μας μνήμης και της εθνικής πολιτιστικής μας παράδοσης, κυρίως της σύγχρονης. Όπως έγραφε στον «Ελ. Τύπο» της 4.8.2010 ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Αγαμέμνων Φαράκος «το γιατί γίνονται όλα αυτά αποτελεί μια γιγαντιαία απορία. Σκοτεινές σκέψεις, απίθανα σενάρια καταστροφής, παράδοση ενός λαού δεμένου χειροπόδαρα στις επιδιώξεις και τα σχέδια κάποιων…»
Για το ποιος κρύβεται από πίσω, για ποιους λόγους και με ποιες τελικά επιδιώξεις, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ήδη κάποιοι (Στάνφορντ, ΗΠΑ) υποτίθεται έγκυροι κύκλοι προαναγγέλλουν την απώλεια του Αιγαίου σε 3 χρόνια υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα χωρίς το Αιγαίο θα πάψει να υφίσταται!

Όμως εάν αυτοί που κρατούν τα νήματα και οι τελικές προθέσεις τους μας είναι ακόμα άγνωστα, το όργανο με το οποίο επιχειρείται η διάλυση της χώρας έχει ήδη εγκατασταθεί στην Αθήνα. Είναι η Τρόϊκα (τρεις Τράπεζες, μία των ΗΠΑ και δύο της Ευρώπης), στην οποία όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση παραχώρησε ένα μέρος της Εθνικής μας Ακεραιότητας και μάλιστα το πιο ευαίσθητο, την εθνική μας οικονομία από την οποία εξαρτάται η ζωή, το παρόν και το μέλλον ενός Λαού. Κατά έναν ανεξήγητο τρόπο ο Γιώργος Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνησή του ανέλαβαν τον ρόλο του Δούρειου Ίππου, γεγονός τραγικό και μοιραίο για τον ελληνικό λαό, που δεν μπορεί να φανταστεί -και δικαίως- ότι ένα τόσο μεγάλο κόμμα στηριγμένο στις πατριωτικές και προοδευτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς θα ήταν δυνατόν να παίξει έναν τέτοιο αρνητικό και εν τέλει καταστροφικό ρόλο για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας, της Πατρίδας, του Ελληνικού Έθνους και του Ελληνικού Λαού.


* Απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη σε έρευνα της Κρυσταλίας Πατούλη για τις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως «τι πρέπει να κάνουμε;» ερωτήματα στα οποία δίνουν τη δική τους απάντηση γνωστές προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων.

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του οικ. έτους 2011

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του οικ. έτους 2011.

                                            ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!!

ΤΟ VIDEO ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΟ!!!

Extreme protest against the Govern - Bucharest, Romania, December 23, 2010!!!!!!!

Ένας άνδρας - τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά - έπεσε από τον εξώστη του ρουμανικού κοινοβουλίου, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει, πριν πέσει από το μπαλκόνι,
"Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου".


Απορρίφθηκε πριν λίγο η πρόταση μομφής κατά του Ρουμάνου πρωθυπουργού, Εμίλ Μποτς.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη μέσα στο 2010 και έτσι η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να προχωρήσει με τις οικονονμικές μεταρρυθμίσεις λιτότητας που έχει εξαγγείλει ώστε να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, συνολικού ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΘΥΜΟ" ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!

Δυστυχώς, το YouTube έχει απαγορεύσει το embedding σε αυτό το βίντεο...
http://www.youtube.com/watch?v=DBDR-Yf7Xhw

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Canto General

Pablo Neruda "Canto General" poems

ΦΑΡΣΑ !!! ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ! ! !

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ???


ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!!!

ΠΕΡΙ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

   Η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της άτυπης συνόδου κορυφής της Ε.Ε .

Αν και το θέμα της άτυπης συνόδου ήταν η ενίσχυση της οικονομίας της Ευρώπης και οι συμφωνίες που χρειάζεται να γίνουν μεταξύ της Ε.Ε και των αναπτυσσόμενων κρατών, απ΄ότι φαίνεται συζητήθηκε έστω και πλαγίως ο επαναπροσδιορισμός της στάσης της Ευρώπης εμπρός στην πιθανότητα της δημιουργίας μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Ο κ. Παπανδρέου στον εισαγωγικό του λόγο περιέγραψε με τη γνωστή νεοεποχίτικη γλαφυρότητα την "πολυπολικότητα" των κοινωνιών και το ...αναπόφευκτο της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και των πολιτισμών, τονίζοντας με έμφαση ότι πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει στην "υιοθέτηση κοινών αξιών" (;) ώστε να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.
Μετά απο όλες αυτές τις επικοινωνιακές "κορδέλες" δεν αποτελούσε έκπληξη η αναφορά του στην παγκόσμια κυβέρνηση: "...συζητήσαμε για την εφαρμογή ενός συστήματος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ".
Εδώ εμείς σταματάμε την αναφορά μας στα όσα είπε στη συνέχεια ο εντολοδόχος πρωθυπουργός. Δεν έχει καμία σημασία να σχολιάσουμε τα όσα είπε για τα "πράσινα ομόλογα", "πράσινη ανάπτυξη" και τα πράσινα άλογα.
 
Αυτό που έχει σημασία για τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη, είναι ότι ΟΛΟΙ οι ηγέτες της Ε.Ε έχουν πυκνώσει ανησυχητικά τις αναφορές τους σε μια "παγκόσμια κυβέρνηση" την οποία δείχνουν ότι αναμένουν με ανυπομονησία.
Συνεχώς μας μιλάνε για την ανάγκη της δημιουργίας μιας "παγκόσμιας κυβέρνησης" και μας περιγράφουν τα "οφέλη" που θα προκύψουν από την ανάδειξή της, χωρίς όμως να μας πουν απολύτως τίποτα για τη σύνθεσή της και τον τρόπο της ....εκλογής της.



 

ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΘΥΜΟ" ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!

Δυστυχώς, το YouTube έχει απαγορεύσει το embedding σε αυτό το βίντεο...
http://www.youtube.com/watch?v=DBDR-Yf7Xhw

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

"Έχουμε ξένη κατοχή": ο Μίκης Θεοδωράκης για το ΔΝΤ

"Κοινωνική Μηχανική" : το πείραμα των 5 πιθήκων

"ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ"

Αφήγηση του "οικονομικού δολοφόνου" John Perkins !!! Πλαισιωμένη από τα εμπνευσμένα κινούμενα σχέδια των φίλων μας studioJOHO.

"ΕΙΜΑΙ ΕΞΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΘΥΜΟ" ΤΟ VIDEO ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!


Δυστυχώς, το YouTube έχει απαγορεύσει το embedding σε αυτό το βίντεο...
http://www.youtube.com/watch?v=DBDR-Yf7Xhw

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

J. Krishnamurti - Society

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Επέτειος της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους. ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ???

Εκατόν ογδόντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την πρώτη Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Κράτους.
Στις 20 Δεκεμβρίου του 1821 λίγο μετά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του Τούρκου κατακτητή, συγκεντρώθηκαν στην «Πιάδα» – έτσι ονομαζόταν Λαϊκά τότε η Νέα Επίδαυρος, προσωπικότητες της τότε εποχής, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και προέβησαν σε ιδιαίτερα σημαντικές ενέργειες, που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, κήρυξαν την ανεξαρτησία του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους και συνέταξαν το πρώτο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο αποτελείτο από 110 άρθρα, ενώ παράλληλα καθιέρωσαν τη Γαλανόλευκη ως σημαία του κράτους. Το Σύνταγμα αυτό που αναθεωρήθηκε μετά από περίπου 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 1844, αποτελεί και σήμερα τον βασικό κορμό του σημερινού Συντάγματος.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ιστολόγιο Φίλων του Κινήματος ΣΠΙΘΑ Αθήνας: Πρόσκληση σε εκδήλωση "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ...

Ιστολόγιο Φίλων του Κινήματος ΣΠΙΘΑ Αθήνας: Πρόσκληση σε εκδήλωση "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ...: "ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛ..."

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΟ 2001

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡ. 5 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ



ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡ. 5 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.....

ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ???  ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΝ BANKSTER!

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Zeitgeist-Addendum -- Part 1 (with greek subtitles)

ΑΣ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΜΑΣ

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΣΟ Η ΣΠΙΘΑ ΑΠ' ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ! ΜΗΝ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ! ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ !

Σελίδα φίλων του κινήματος ΣΠΙΘΑ

Σελίδα φίλων του κινήματος ΣΠΙΘΑ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΠΙΘΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

http://www.spitha-kinima.org/

Ιδρυτική Διακήρυξη (Κείμενο)

Ιδρυτική Διακήρυξη (Κείμενο)

ΣΠΙΘΑ Κίνημα Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης 1/9

http://www.youtube.com/watch?v=V7mDcrMbhYQ&feature=player_embedded

Ιστολόγιο Φίλων του Κινήματος ΣΠΙΘΑ Βαρης Βουλας Βουλιαγμενης Αττικης

«Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων»
Μίκης Θεοδωράκης