«Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων»
Μίκης Θεοδωράκης

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ"

   Η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της άτυπης συνόδου κορυφής της Ε.Ε .

Αν και το θέμα της άτυπης συνόδου ήταν η ενίσχυση της οικονομίας της Ευρώπης και οι συμφωνίες που χρειάζεται να γίνουν μεταξύ της Ε.Ε και των αναπτυσσόμενων κρατών, απ΄ότι φαίνεται συζητήθηκε έστω και πλαγίως ο επαναπροσδιορισμός της στάσης της Ευρώπης εμπρός στην πιθανότητα της δημιουργίας μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Ο κ. Παπανδρέου στον εισαγωγικό του λόγο περιέγραψε με τη γνωστή νεοεποχίτικη γλαφυρότητα την "πολυπολικότητα" των κοινωνιών και το ...αναπόφευκτο της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και των πολιτισμών, τονίζοντας με έμφαση ότι πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει στην "υιοθέτηση κοινών αξιών" (;) ώστε να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.
Μετά απο όλες αυτές τις επικοινωνιακές "κορδέλες" δεν αποτελούσε έκπληξη η αναφορά του στην παγκόσμια κυβέρνηση: "...συζητήσαμε για την εφαρμογή ενός συστήματος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ".
Εδώ εμείς σταματάμε την αναφορά μας στα όσα είπε στη συνέχεια ο εντολοδόχος πρωθυπουργός. Δεν έχει καμία σημασία να σχολιάσουμε τα όσα είπε για τα "πράσινα ομόλογα", "πράσινη ανάπτυξη" και τα πράσινα άλογα.
 
Αυτό που έχει σημασία για τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη, είναι ότι ΟΛΟΙ οι ηγέτες της Ε.Ε έχουν πυκνώσει ανησυχητικά τις αναφορές τους σε μια "παγκόσμια κυβέρνηση" την οποία δείχνουν ότι αναμένουν με ανυπομονησία.
Συνεχώς μας μιλάνε για την ανάγκη της δημιουργίας μιας "παγκόσμιας κυβέρνησης" και μας περιγράφουν τα "οφέλη" που θα προκύψουν από την ανάδειξή της, χωρίς όμως να μας πουν απολύτως τίποτα για τη σύνθεσή της και τον τρόπο της ....εκλογής της.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου